Spenótos-csicseriborsós főétel

A spenótos-csicseriborsós curry egy remek alternatíva lehet ebédként. Fehérjében és rostban gazdag, és szénhidráttartalma alacsony.
Hozzávalók:
20 g Olívaolaj
60 g Vöröshagyma
3 g Fokhagyma
5 g Reszelt gyömbér
2 g Curry por
60 g Paradicsomszósz
200 g Spenót
200 g Csicseriborsó
1. Áztasd be a csicseriborsót egy éjszakára, majd sós vízben főzd puhára. Jó alternatíva lehet az üveges csicseriborsó konzerv is.
2 A hagymát és a fokhagymát pirítsd le az olíva olajon, majd add hozzá a fűszereket. Öntsd fel a paradicsomszósszal és egy kevés vízzel, ha túl sűrű lenne.
3 Következő lépésként add hozzá a spenótot, majd ha kellőképpen összeesett add hozzá a csicseriborsót. Kicsit forrald össze és már ízlés szerint tálalhatod is.
Az Életerőközpont.hu oldal receptje alapján készült!
Percek alatt elkészíthető és nagyon finom!