Nyirokmasszázs

2018.02.17

                 Az egészség alappillére a jó keringés.

Testünk 70-90 billió sejtből áll. Mind-mind önálló kis egység, aminek ugyanazok a szükségletei, mint a nagy egésznek: a testünknek. Sejtjeink többsége azonban nem érintkezik közvetlenül a külvilággal, ezek közvetlen környezetét az interstíciális folyadék, azaz a nyirok alkotja. A hajszálereinkből szüremlő anyagok és sejtjeink anyagcseréje révén folyamatosan változik a sejt közötti folyadék összetétele, mégis állandó paraméterekkel rendelkezik, hiszen a nyirok áramlás folyamatosan szállítja, illetve elvezeti a szükséges tartalmakat.

 Ennek az élethez elengedhetetlenül szükséges folyamatnak adhatunk jelentős támogatást a nyirokmasszázzsal. A vérkeringéstől eltérően ugyanis a nyirokkeringési rendszerünk nem tartalmaz egy központi pumpát (szív), ami elősegíti a keringést. A folyadékbevitel mennyiségével, a táplálék minőségével tudjuk a nyirok sűrűségét befolyásolni és MOZGÁSSAL, mély légzéssel tudjuk a nyirok haladását elősegíteni önmagunk. 

A nyirokmasszőr a kezelés gerincét képző nyomó, pumpáló, gördülő mozdulatokkal tereli, fokozza a nyirokkeringést. Kúraszerű alkalmazásával ödémás állapotokat szüntethetünk meg. Méregteleníti, salaktalanítja szervezetünket, és erősíti az immunrendszerünket.

A nyirokmasszázs igazán segít a kikapcsolódásban! Ritmikusan ismétlődő, lágy mozdulatai harmóniát teremtenek a testben és a lélekben egyaránt. 

Gyógyulást, igazán tartós hatást - főleg hosszabb idő alatt kialakult tüneteknél - a masszázs többszöri kúraszerű ismétlésével érhetünk el.

Nyirokmasszázs, az "itt és most" megtapasztalása!