Lábfej tornagyakorlatok

2018.10.10

A talpon rengeteg idegvégződés van, ráadásul valamennyi belső szervünk reflexzónája is megtalálható a talpon. Nem mindegy hogyan bánunk vele!

A talp célzott átmozgatásával, akár egészségügyi problémákat is megelőzhetünk! Pl. a talp belső élén található a gerinczóna, külső élén az izületek, a lábujjaknál a fejzóna. Érdemes naponta átgördülni rajtuk! ☺

1. https://drorto.hu/wp-content/uploads/talptorna.pdf

10 tipp az egészséges lábért! A lábboltozatok épségének megtartása fontos a láb felnőttkori fájdalmas betegségeinek megelőzése érdekében. Erre már gyermekkortól kezdve érdemes törekedni, és rendszeresen végezni lábtorna gyakorlatokat ülő- illetve álló helyzetben. Mindössze napi 15 perc is elég ahhoz, hogy formában tartsuk a lábunkat, és enyhítsük a napi stresszt és feszültséget. Tegyünk valami jót magunkért és a lábainkért - hálásak lesznek érte! A gyermekeink pedig örülnek a közös játéknak.

2. https://rekreator.hu/5-lab-gyakorlat-amivel-20-perc-alatt-enyhitheted-hat-csipo-es-terd-fajdalmat/

A lábtorna gyakorlatok megerősítik azokat a talpi izmokat, melyek gyengesége a láb deformitásához vezet. Sokan nem gondolnak a láb deformitására akkor, amikor fáj a fejük, hátuk, derekuk, pedig sokszor a fájdalom okát a lábon kellene keresni.