Csicseriborsókrém

2023.02.27

A rostban,  fehérjében, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag csicseriborsókrém ízlés szerint változatos ízben, színben elkészíthető. Remek napindító táplálék. 

Hozzávalók:

Csicseriborsó kb. 200 gr

Pirított szezámmag  - elhagyható, de ajánlott ☺, kb. fél dl.
Fokhagyma 2 gerezd - elhagyható

Mustár, vagy fél citrom leve
1 ek olivaolaj
bazsalikom
kevés főző, vagy konzervlé a pépes állag eléréshez

Elkészítése:

1. Áztasd be a csicseriborsót egy éjszakára, majd sós vízben főzd puhára. Jó alternatíva lehet az üveges csicseriborsó konzerv is.

2 Száraz serpenyőben kissé pirítsd át a szezámmagot.

3 Késes aprítóban az összedolgozást így végeztem:

A fokhagymát és a pirított szezámmagot rövid ideig aprítottam, majd hozzáadtam a fűszereket, mustárt és a lecsepegtetett csicseriborsót az olivaolajjal. Kicsit átforgattam, majd annyi konzerv-, vagy főzőlevet adagoltam hozzá, hogy az aprító krémmé pépesíteni tudja.

Ez az alaprecept, így a legteljesebb értékű véleményem szerint. 

Percek alatt elkészíthető és nagyon finom! 

Nagyon sokféleképpen tudod ízesíteni, elkészíteni a kreativitásodtól függően az alapkrémet.

Például elhagyhatod az olivaolajat és a konzerv-, vagy főzőlé növelésével segíteni a krémes állag elérését. Én az olivaolaj kívánatos hatása miatt nem így készítem. Ugyanez igaz a szezámmagra is.

A fűszerezés is lehet aromásabban (pl. római kömény, medditerrán zöldfűszerek - ízlés szerint), illetve zöldségeket is adhatsz hozzá pl. pritaminpaprika.

Az interneten is rengeteg ötletet találhatsz az alapkrém változatossá tételéhez.

Szezámmag jótékony hatásai

Csicseriborsó jótékony hatásai

Fokhagyma jótékony hatásai

Olivaolaj jótékony hatásai

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el