A masszázsról

2018.10.06

    Az egészség és a hosszú élet egy egyszerű érintéssel kezdődik! 

Eszközeimről itt olvashatsz!

A MASSZÁZSRÓL:

A masszázs ősidők óta alkalmazott módszer, amely segít helyreállítani az emberi test egészségét, jó közérzetét. A masszázs egyszerre gyógyító, és élményt nyújtó kezelés, mely segít a testi-lelki megújulásban, és a mai ember számára a stressz okozta problémák leküzdésében.

A masszázs a test mozgásszervrendszerének és lágy szöveteinek (bőr, kötőszövetek, izmok, inak) gondosan összeállított mozdulatsorokkal végzett manuális terápiája. A masszázskezelés során a masszőr a test különböző részein eltérő intenzitású fogásokat alkalmaz, amelyek lehetnek: nyomások, gyúró, simító, dörzsölő, nyújtó mozdulatsorok, így segítve elő a szervezet egészséges működését, egészségének fenntartását.

A masszázs elősegíti a gyógyulást, a test regenerálódását. Fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást, oldja a feszültséget, stimulálja az idegrendszert, nyújtja és ellazítja az izmokat, segít megőrizni a kötőszövet rugalmasságát.

A MASSZÁZS 10 LEGFONTOSABB HATÁSA:

SEJTSZINTŰ HATÁSOK Csökkenti a szervezetben a salakanyagok mennyiségét (mint például az izmokban megterhelés hatására keletkező tejsav és más anyagcseretermékek), amelyek fájdalmat, fáradtságot, helyi gyulladást, kellemetlen érzést okoznak. Erősíti az immunrendszert, javítja a szövetek regenerálódási képességét, például sportsérülések esetén.

TISZTÍT A masszázs javítja a kiválasztószervrendszer működését, ezáltal tisztítva a szervezetet, a pangó nyirok elvezetésével elősegíti a salak-, és méreganyagok távozását. Masszázs által a végtagi ödéma (vizesedés) könnyen kezelhetővé válik.

VÉRKERINGÉS FOKOZÁSA A masszázs tágítja a vérereket, fokozza vénás keringést, ezáltal enyhíti szív terhelését, és segít feloldani, eloszlatni a szervek helyi vértolulását.

SEGÍTI AZ IZOMZAT MŰKÖDÉSÉT A masszázs fokozza az izmok vérellátását és táplálását, anélkül, hogy ez megterhelést jelentene. Így nem keletkeznek olyan toxikus anyagcseretermékek, mint az izmok összehúzódásakor a terhelés során. A masszázs segít lebontani az izomfáradás során termelődő anyagokat amelyek a kimerítő edzés vagy sérülés hatására keletkeznek.

A MASSZÁZS JAVÍTJA AZ IZMOK TELJESÍTŐKÉPESSÉGÉT, rugalmasságát, és segít megelőzni, illetve késleltetni az izomzat leépülését. Oldja az izomgörcsöket, enyhíti az izmok tónusosságát, fájdalmas feszülését.

HATÁSA A BŐRRE ÉS A KÖTŐSZÖVETRE Rugalmassá teszi a bőr felületét, és a kötőszövetet, fokozza a keringését és tápanyagellátását. Elősegíti a kollagén és elasztinszálak termelését.

REGENERÁCIÓ A masszázs által egyes sérülések, betegségek könnyebben gyógyulnak. Képes kompenzálni, vagy legalábbis javítani a mozgás hiányában (betegség, sérülés, vagy idős életkor miatt) kialakuló izomleépülést.

IDEGRENDSZERRE GYAKOROLT HATÁSA lehet nyugtató, vagy frissítő, élénkítő. Mindez függ a masszázs technikájától, időtartamától, intenzitásától és az alkalmazott illóolajoktól.

A MASSZÁZS SZÖVETI HATÁSAI Fokozza a szövetek vérellátását, tápanyagellátását, ezáltal megkönnyíti az anyagok kicserélődését a szövet sejtjei és a vér között között. Fokozza a sejtek anyagcseréjét. Csonttörések utáni gyógyulási szakaszban segíti a csontszövet regenerálódását, elősegíti az ásványi anyagok beépülését a csontokba.

A MASSZÁZS JAVÍTJA AZ ÍZÜLETEK MŰKÖDÉSÉT, a keringés fokozásán keresztül. Segíti az ízületi nedvben felhalmozódó anyagok lebontását, gátolja a lerakódásukat. Csökkenti a gyulladást és a duzzanatot az ízületekben, ezáltal csökkenti a fájdalmat.

A MASSZÁZS JAVALLATAI ÉS ELLENJAVALLATAI:

A masszázs mindenkinek ajánlott, életkortól függetlenül. Különösen fontos mozgásszegény életmód esetén, a stressz okozta problémák leküzdésében, az egészség megőrzésében, a sportolók teljesítményének fokozásában, és a sérülések, balesetek utáni rehabilitációban.

Gondosan meg kell választani a masszázs alkalmazási módját az alábbi esetekben:

terhesség, epilepszia, visszérbetegség, szív-, és érrendszeri betegségek, daganatos betegségek, mentálhigiénés problémák.

Allergia esetén megfelelő körültekintéssel kell megválasztani a masszázshoz használt illóolajakat.

A masszázs alkalmazása nem javasolt Láz, orvosi ellenjavallalat, fertőző betegségek, kiemelten a fertőző bőrbetegségek, hámhiány, friss trauma, műtét utáni állapot, daganatos megbetegedések, akut gyuladás, vérzékenység, véralvadást gátló gyógyszerek szedése, rheumatoid arthritis aktív fázisa, előrehaladott csontritkulás, be nem állított magas vérnyomás, izületi instabilitás, egyes szív- és keringési problémák, visszeresség (gyulladt állapot), menstruáció első két napja, legyengült, alkoholos, beszámíthatatlan állapot.

A masszázsról, hogy jó legyen:

Első alkalommal érdemes a megbeszélt időpont előtt legalább 5 perccel érkezni, kapcsolatfelvétel, egészség felmérés, ellenjavallatok megismerése érdekében.

FONTOS: A MENSZESZ ELSŐ KÉT NAPJA KIZÁRÓ OK!

Javasolt a bőséges vízfogyasztás. A kezelések előtt és után legalább 1 órával kerülni kell a nehezebb táplálékok fogyasztását! Érdemes több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztania és kerülni a kávét, alkoholt.

Amennyiben késne jelezze telefonon, hogy szükség szerint átgondolhassuk a kezelés rövidebb menetét!

A masszázs hatásának elnyújtásához, elmélyítéséhez érdemes úgy szerveznie a napját, hogy a masszázst követően egy lazább napja legyen, többet tudjon pihenni, mint szokott.

A masszázs utáni napok:

A masszázs típusától függően lehetnek enyhébb és erősebb tapasztalások. Például izomláz, szöveti érzékenység, fáradság, fokozott méregtelenítési, salaktalanítási reakciók. Vagy csak szimplán jobban érzi magát! ☺

Amennyiben bizonytalan lenne teste reagálásában, kérem feltétlen keressen meg!

Örömmel fogadok bármilyen visszajelzést a masszázzsal kapcsolatban elérhetőségeimen, vagy akár itt is várom tapasztalatait:

FONTOS!

Amikor alternatív gyógymódot választunk tabletta helyett, tudnunk kell, hogy nem csak passzív résztvevői vagyunk a terápiának, hanem aktív cselekvőként tudatosan változtatjuk az életmódunkat is!

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra,

és várni, hogy az eredmény más legyen."

Einstein

MÉG FONTOSABB!

Kezeléseim során nem gyógyítok és nem diagnosztizálok. Az általam alkalmazott eljárások alternatív és kiegészítő jellegűek, amelyek nem helyettesítik az orvosi kezelést, csupán további támogatásul szolgálnak az adott területen. Mellékhatásként viszont megszűnhet a fájdalom, gyógyulás következhet be!